Φυτά εσωτερικού χώρου και η φροντίδα τους 4ο μέρος

φυτά εσωτερικου χώρου φροντίδα

Share this post

Φυτά εσωτερικού χώρου και η φροντίδα τους 4ο μέρος

Τα φυτά εσωτερικού χώρου και η φροντίδα τους είναι ένας δυσεπίλυτος γρίφος για ορισμένους..

Είναι ο ιδανικός τρόπος για να προσθέσουμε χρώμα και ζωντάνια μέσα στο σπίτι και στον επαγγελματικό χώρο. Φτιάχνουν  τη διάθεσή, βελτιώνουν τη συγκέντρωση, μειώνουν το άγχος και την κούραση, δίνουν ηρεμία και χαλάρωση.

Κάθε ένα φυτό εσωτερικού χώρου διαθέτει μοναδική ομορφιά.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε για να διατηρήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου

Οι άκρες των φύλλων μεταχρωματίζονται και αποκτούν χρώμα καφέ: Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα των φυτών εσωτερικού χώρου. Η ξήρανση στις άκρες των φύλλων. Τα φύλλα ξεραίνονται στις άκρες όταν βρίσκονται σε συνθήκες ξηρής ατμόσφαιρας ή όταν είναι κοντά σε θερμαντικά σώματα όπως καλοριφέρ και τζάκι.

Για να αποφύγουμε ξηράνσεις στις άκρες των φύλλων, ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, διαβρέχουμε το φύλλωμα τους ελαφρώς. Χρησιμοποιούμε  απεσταγμένο νερό. Έτσι αποφεύγουμε την εμφάνιση λεκέδων από άλατα πάνω στα φύλλα

Τα φύλλα μεταχρωματίζονται και αποκτούν χρώμα κίτρινο και μαυρίζουν:  Οφείλεται συνήθως στο υπερβολικό πότισμα στα φυτά εσωτερικού χώρου και η κακή αποστράγγιση του νερού στη γλάστρα. Προκαλείται κιτρίνισμα στα φύλλα, καφέτιασμα και μαύρες κηλίδες στα φύλλα λόγω υπερβολικής υγρασίας.

Επιπλέον, τα κίτρινα φύλλα μπορεί να αποτελούν σημάδι ότι χρειάζεται μεταφύτευση σε μεγαλύτερη γλάστρα ή υπενθύμιση ότι δεν έχουμε βάλει λίπασμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Φυλλόπτωση – τα φύλλα πέφτουν: Ενίοτε παρατηρούμε απότομη πτώση των φύλλων. Η φυλλόπτωση μπορεί να οφείλεται σε μειωμένο ή υπερβολικό πότισμα, στο ξηρό περιβάλλον, σε απότομη πτώση της θερμοκρασίας, σε χαμηλό φωτισμό, καθώς και σε υπερβολική λίπανση με αμμωνιακό λίπασμα.

Φυτά εσωτερικού χώρου και η φροντίδα τους, είναι στα χέρια σας!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Instagram
FbMessenger
Tiktok