Φυτά εσωτερικού χώρου και η φροντίδα τους 2ο μέρος

Φυτά εσωτερικού χώρου και η φροντίδα τους

Share this post

Φυτά εσωτερικού χώρου και η φροντίδα τους 2ο μέρος

Τα φυτά εσωτερικού χώρου και η φροντίδα τους είναι ένας δυσεπίλυτος γρίφος για ορισμένους..

Σημεία που πρέπει να προσέξετε για να διατηρήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου

Φυτόχωμα: Ιδανικά χρησιμοποιούμε ειδικό φυτόχωμα για φυτά εσωτερικού χώρου, εμπλουτισμένο σε θρεπτικά συστατικά. Ενναλακτικά χώμα εμπλουτισμένο με ελαφριά σύσταση, που δεν κρατάει πολύ υγρασία.  Σε εσωτερικούς χώρους ευδοκιμούν και οι ορχιδέες για τις οποίες επιλέγουμε ως εδαφικό υπόστρωμα την πευκόφλουδα για να αναπτυχθεί καλύτερα το ριζικό τους σύστημα, καθώς στο φυσικό τους περιβάλλον μεγαλώνουν πάνω σε κορμούς δέντρων. 

Πότισμα: Είναι ένα σημείο που χρειάζεται προσοχή.. Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου, καταστρέφονται λόγω του υπερβολικού ποτίσματος. Γενικά χρειάζονται πότισμα περίπου μία φορά τη βδομάδα. Υπάρχουν ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου που θέλουν ελάχιστο πότισμα, όπως για παράδειγμα ο Ζαμιοκούλκας που χρειάζεται πότισμα μια φορά το μήνα. Γενικά, ποτίζουμε πιο συχνά την περίοδο του καλοκαιριού και λιγότερο την περίοδο του χειμώνα. Είναι σημαντικό επίσης να καθαρίζουμε συχνά το φύλλωμα των φυτών εσωτερικού χώρου με ένα βρεγμένο πανί σε απεσταγμένο νερό. Έτσι απομακρύνουμε τη σκόνη που δυσκολεύει την ανάπτυξη των φυτών καθώς και για να δώσουμε λίγη δροσιά στο φύλλωμα. Το υπερβολικό νερό είναι η πιο συνηθισμένη αιτία που δημιουργεί προβλήματα στα φυτά εσωτερικού χώρου. Πριν ποτίσουμε τα φυτά, ελέγχουμε πρώτα ότι το χώμα τους έχει στεγνώσει. Αν διαπιστώσουμε ότι το χώμα έχει ακόμη υγρασία δεν ποτίζουμε. 

Λίπανση:  Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν σημαντικές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθούν και να διατηρήσουν το λαμπερό πράσινο χρώμα τους. Την περίοδο της άνοιξης και το φθινοπώρου, εφαρμόζουμε υδατοδιαλυτό λίπασμα 2 φορές το μήνα.  Υπάρχουν διάφορα είδη υγρών λιπασμάτων για φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούμε να προμηθευτούμε, όπως εξειδικευμένο λίπασμα για πράσινα φυτά που τονώνει τη βλάστηση, καθώς και λίπασμα για ανθοφορία που ενισχύει την εμφάνιση λουλουδιών. 

          Φυτά εσωτερικού χώρου και η φροντίδα τους, είναι στα χέρια σας!!

Συνέχεια στο τρίτο μέρος του άρθρου..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Instagram
FbMessenger
Tiktok