Φυτά εσωτερικού χώρου

Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι η υπέρτατη τάση της χρονιάς! Άλλωστε, υπάρχει κανένας χώρος τους τελευταίους μήνες που να έχεις δει και να μην είναι κατάμεστος στη… βλάστηση

Share this post

Φυτά εσωτερικού χώρου

Φυτά εσωτερικού χώρου – μόδα αλλά και αναγκαιότητα!

Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι η υπέρτατη τάση της χρονιάς! Άλλωστε, υπάρχει κανένας χώρος τους τελευταίους μήνες που να έχεις δει και να μην είναι κατάμεστος στη… βλάστηση; Ας το πάρουμε, επομένως, απόφαση. Αυτό είναι το μεγαλύτερο trend της εποχής και μάλιστα έχει κάθε λόγο να είναι στην κορυφή των προτιμήσεων κοινού. Ο ρόλος των φυτών στο interior design έχει αυτό που λέμε “χίλιες και μία χρήσεις”! Η eco- friendly αισθητική έχει έρθει (ευτυχώς) για να μείνει και η ένταξη των φυσικών υλικών στο σπίτι και τη διακόσμηση είναι πλέον… μονόδρομος! Γνώρισε, λοιπόν, τώρα το πιο εξειδικευμένο trend στο κεφάλαιο “φυτά” που λέγεται “δέντρο”! Γιατί αυτή η νέα μεγάλη τάση που θα σε συναρπάσει!

Λόγοι που θα προτιμήσουμε φυτά εσωτερικού χώρου

Ποίοι είναι οι λόγοι, που τα δέντρα και τα φυτά είναι τόσο ελκυστικά στο χώρο της διακόσμησης; Ενέργεια, χρώμα και χωροταξία! Αλλά και για πιο απλούς λόγους:: τα φυτά παράγουν οξυγόνο! Ναι, είναι όμορφα, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό! Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν την ικανότητα να καθαρίζουν τον αέρα, από όλα τα ανεπιθύμητα χημικά συστατικά που μπορεί να “κατοικούν” στο σπίτι. Καπνός του τσιγάρου, τα στοιχεία που εκλύονται από τα πλαστικά και συνθετικά αντικείμενα, αλλά και από τα χημικά χρώματα των τοίχων, είναι μερικά από αυτά που απορροφάν και δεσμεύουν τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Έπειτα, η ζωντανή φύση διαθέτει και άρωμα! Είτε πρόκειται για λουλούδια και βότανα, είτε για χλόες και πρασινάδες, τα φυτά αναδίδουν κάποιο εντελώς προσωπικό άρωμα, το οποίο έχει την ιδιότητα να μας ηρεμεί! Βάσει πρόσφατων ερευνών, μάλιστα, ορισμένοι ειδικοί τα αποκαλούν “φυσικά αντικαταθλιπτικά”, ακριβώς για αυτή την ικανότητα που έχουν να μας φτιάχνουν τη διάθεση.

Και τέλος, υπάρχει βέβαια και ο καλλωπιστικός ρόλος τους που ποτέ δεν περνάει απαρατήρητος, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εσωτερική διακόσμηση! Γιατί ποιος δεν λατρεύει το tropical και “jungalow” στυλ στο σπίτι του; Αυτή την αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς, λες και βρίσκεται στο πιο εξωτικό μέρος του κόσμου; Και τα δέντρα εσωτερικού χώρου κάνουν ακριβώς αυτή τη “δουλειά”!


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Instagram
FbMessenger
Tiktok