Εσπεριδοειδή

ερωτήσεις που αφορούν τα εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή απαιτούν εδαφικό μίγμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Επομένως πρέπει να προσθέτουμε τακτικά ισορροπημένο λίπασμα, που να περιέχει και ιχνοστοιχεία, κυρίως σίδηρο. Τα εσπεριδοειδή έχουν μεγάλες ανάγκες σε σίδηρο για την ομαλή ανάπτυξή και ευρωστία τους. Άριστη ανάπτυξη επίσης επιτυγχάνεται σε εδάφη που στραγγίζουν καλά.
Τα εσπεριδοειδή είναι σχετικά ευαίσθητα φυτά. Επιλέγουμε θέσεις φύτευσης που δεν είναι εκτεθειμένες απευθείας στον παγωμένο άνεμο και σε περιοχή που δεν πλήττεται από παγετούς. Τα εσπεριδοειδή απαιτούν μια σχετική προστασία από ακραίες συνθήκες.  
Στα αρχικά στάδια της προσβολής από φυλλοκνίστη στα εσπεριδοειδή δέντρα, κάνουμε ψεκασμό. Ψεκάζουμε με καλή διαβροχή του δένδρου, με μίγμα θερινού πολτού και φυσικής πυρεθρίνης ανά 10-15 μέρες. Ο θερινός πολτός και η φυσική πυρεθρίνη είναι οικολογικά σκευάσματα που προμηθευόμαστε από γεωπονικά καταστήματα. Οι ψεκασμοί για την αντιμετώπιση του φυλλοκνίστη διαρκούν από τα μέσα της άνοιξης μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου.
Όλα τα εσπεριδοειδή προσβάλλονται από ένα έντομο, τον φυλλοκνίστη, ο οποίος δημιουργεί δυσπλασίες και «κατσάρωμα» στα φύλλα. Αποτελεί σημαντική απειλή κυρίως για τα νεαρά δενδρύλλια των φυτωρίων εσπεριδοειδών, καθώς και τις νέες φυτείες εσπεριδοειδών. Οι ζημίες στα νεαρά δένδρα είναι σημαντικές και οδηγούν στην παύση ανάπτυξής τους.  
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Instagram
FbMessenger
Tiktok