Αλτερναθέρα ALTERNANTHERA DENTATA, φύλλα με εντυπωσιακά έντονα χρώματα!

Η Αλτερναθέρα είναι πολυετής πόα, αειθαλής, χαμηλής ανάπτυξης με κοκκινωπό φύλλωμα και τελικό ύψος μέχρι 60cm. Ανθίζει τους καλοκαιρινούς μήνες με μικρά, λευκά άνθη και διατηρεί την ανθοφορία της μέχρι το φθινόπωρο.

Η Αλτερναθέρα παρουσιάζει αξιοσημείωτη αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι -5 oC και έχει μέτριες απαιτήσεις σε νερό και διάρκεια ηλιοφάνειας. Κλαδεύεται ελαφρά καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εκτός από τις περιόδους με έντονο ψύχος.

Φυτεύεται μεμονωμένα, σε ανθώνες, βραχόκηπους ή σαν φυτό εδαφοκάλυψης, καθώς δημιουργεί όμορφη αντίθεση λόγω του κοκκινωπού φυλλώματός της. Κάθε Ανοιξη χρειάζεται 2-3 φορές λίπανση με ένα ισορροπημένο λίπασμα (πχ 20-20-20) και ανά αραιά διαστήματα λίπανση με ιχνοστοιχεία, για να διατηρεί το έντονο χρώμα των φύλλων του.

Η Αλτερναθέρα είναι ιδανικό φυτό για την δημιουργία όμορφης αντίθεσης στο πράσινο του κήπου. Με φόντο πράσινο, όπως είναι το γκαζόν, πινελιές από κόκκινα και πορτοκαλί φυλλαράκια, δίνουν ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα! Επίσης σε ζαρντινίερα ή και σε μεμονωμένες γλάστρες, δίνει ένα υπέροχο αποτέλεσμα!