Παρθενόκισσος πεντάφυλλος – Αμπέλοψη (Ampelopsis brevipedunculata)

0 out of 5

8,00 

Availability: Εξαντλημένο Ετικέτα:

Περιγραφή

Ο Παρθενόκισσος πεντάφυλλος – Αμπέλοψη (Parthenocissus quinquefolia) είναι θάμνος αναρριχώμενος, φυλλοβόλος, γρήγορης ανάπτυξης, που φτάνει μεχρι τα 20 μέτρα.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Ο Παρθενόκισσος πεντάφυλλος – Αμπέλοψη φέρει φύλλα σύνθετα πεντάφυλλα. Το φθινόπωρο παίρνει χρώμα ζωηρό κόκκινο. Φέρει έλικες που καταλήγουν σε βεντούζες. Φυτό κατάλληλο για πέργκολες και για κάλυψη τοίχων. Ανθεκτικό στην σκιά και στην ατμοσφαιρική μόλυνση.

Ο Παρθενόκισσος πεντάφυλλος – Αμπέλοψη είναι φυλλοβόλος αναρριχώμενος θάμνος γρήγορης ανάπτυξης που μπορεί να φτάσει μέχρι και 10 μέτρα ύψος με τη βοήθεια των ελίκων που διαθέτει. Τα φύλλα του είναι (ανάλογα με το είδος) αδιαίρετα, τρίλοβα, συνήθως πεντάλοβα παλαμοειδή και φύονται εναλλάξ από το βλαστό με μίσχους συνήθως 1-1,5 mm, σπανίως έως 2 mm. Έχουν χρώμα πράσινο το οποίο το φθινόπωρο αλλάζει σε ένα σκούρο κόκκινο χρωματισμό. Τα άνθη του έχουν 5 πέταλα και βγαίνουν σε ταξιανθίες από τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο. Ο καρπός του είναι ράγα με χρωματισμό πράσινο, μπλε ή μαύρο και περιέχει από 1 έως 4 σπόρους.

 

 

 

Επιπλέον πληροφορίες

Χαρακτηριστικά φυλλώματος

Φυλλοβόλα