Συμβουλές φύτευσης Οπωροφόρων Δένδρων

Συμβουλές φύτευσης Οπωροφόρων Δένδρων

Share this post

Συμβουλές φύτευσης Οπωροφόρων Δένδρων

Συμβουλές φύτευσης Οπωροφόρων Δένδρων

Ιδού μερικές συμβουλές φύτευσης Οπωροφόρων Δένδρων: Βασικό μας μέλημα, για να ξεκινήσουμε μία νέα καλλιέργεια, είναι η ανάλυση του εδάφους. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τη σύσταση του εδάφους μας, την οργανική ουσία που διαθέτει, το ph του, τα υπολείμματα από πρόσθετα (νιτρικά, φυτοφάρμακα) των προηγούμενων ή γειτονικών καλλιεργειών για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στο βέλτιστο το υπέδαφος μας για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα της παραγωγή μας.

Ένα ισορροπημένο έδαφος συμβάλλει στη φυσιολογική ανάπτυξη των φυτών για μία ικανοποιητική απόδοση της καλλιέργειας πλούσιας περιεκτικότητας σε καρπό. Η φύτευση γίνεται όλο τον χρόνο, εφόσον υπάρχει δυνατότητα ποτίσματος. Τα οπωροφόρα δένδρα σε γλάστρα έχουν ανεπτυγμένο το ριζικό τους σύστημα, οπότε εύκολα μπορούν να φυτευτούν οποιαδήποτε εποχή. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης άρδευσή τους.

Κατά τη διαδικασία της μεταφύτευσης θα πρέπει να δοθεί προσοχή να μην χαλάσει η μπάλα με το χώμα και να μην δημιουργηθούν κοιλότητες με αέρα στις ρίζες. Χρησιμοποιούνται πάσσαλοι στήριξης και πρέπει να γίνεται πολύ καλό πότισμα αμέσως μετά τη φύτευση και ειδικά τις πρώτες ημέρες.

Αποστάσεις φύτευσης

Οι αποστάσεις φύτευσης που πρέπει να τηρούνται διαφέρουν ανά είδος δένδρου και τα σχήματα που ακολουθούνται κατά φύτευση είναι:

– Σχήμα κατά γραμμές (καλλιέργειες παλμέτας)
– Σχήμα κατά τετράγωνα
– Σχήμα κατά ρόμβους

u137

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές αποστάσεις φύτευσης διαφόρων ειδών:

-Ροδακινιά: 4-5m
-Κερασιά: 5-6m
-Μηλιά: 5-6m
-Δαμασκηνιά: 5-6m
-Κυδωνιά: 5-6m
-Αχλαδιά: 5-6m
-Μουσμουλιά: 5-6m
-Βερικοκιά: 4-5m
-Νεκταρινιά: 4-5m


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Instagram
FbMessenger
Tiktok