Γιασεμί σαμπάκ – Φούλι μονό (Jasminum sambac)

0 out of 5

8,00 

Περιγραφή

Το Γιασεμί σαμπάκ – Φούλι μονό (Jasminum sambac) είναι ένα είδος γιασεμιού με μεγάλα άσπρα άνθη, αρωματικά, που εμφανίζονται από νωρίς την Άνοιξη έως τέλος του Φθινοπώρου.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Φτάνει σε ύψος περίπου τα 3 μέτρα. Τα φύλλα του είναι απλά, ωοειδή και αντίθετα. Τα άνθη βγαίνουν πολλά μαζί δημιουργώντας εντυπωσιακές ταξιανθίες (είναι μαζί 3-12 άνθη), λευκού χρώματος και ιδιαίτερα αρωματικά. Η περίοδος ανθοφορίας του φυτού ξεκινάει από τις αρχές Ιουνίου έως και το τέλος του καλοκαιριού. Το φούλι προτιμάει τα ελαφρά και γόνιμα εδάφη και χρειάζεται συχνά ποτίσματα κατά το θέρος. Καλό είναι να κλαδεύεται ελαφρά κατά την άνοιξη. Βασικό χαρακτηριστικό του φυτού είναι η μεγάλη ευπάθεια του στις χαμηλές θερμοκρασίες, για αυτό και πρέπει να τοποθετείται σε προστατευμένες θέσεις στο έδαφος ή σε φυτοδοχεία. Φυτεύεται περισσότερο σε κήπου παραθαλάσσιων περιοχών με ήπιους χειμώνες, όπως στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Φτάνει το ύψος μέχρι και τα 2 μέτρα. Φέρει φύλλα με βαθύ πράσινο χρώμα, συμμετρικά επί του βλαστού. Είναι φυτό ανθεκτικό στο ψύχος.



Επιπλέον πληροφορίες

Αναγκαιότητα Νερού

Μέτρια υγρασία εδάφους

Ήλιος

Full Ήλιος, Semi Ήλιος

Μέγεθος φυτού (cm)

40

Τύπος Εδάφους

Χώμα με χαμηλό pH

Όγκος γλάστρας

2,5 Lt

Χαρακτηριστικά φυλλώματος

Αειθαλλή

Χρώμα άνθους-ιδιότητες

Αρωματικό άνθος, Λευκό