Ουσιαστικά το μαρούλι είναι ένα λαχανικό πολύ εύκολο στη φύτευση και στην παραγωγή. Χρειάζεται ήλιο, θερμοκρασία γύρω στους 20 με 23o  C και εδάφη καλά αποστραγγιζόμενα που να περιέχουν αρκετή οργανική ουσία. Οι κατάλληλοι περίοδοι φύτευσης είναι από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο. Μπορείτε να τα φυτεύσετε είτε με σπόρο, είτε από έτοιμα σπορόφυτα. Στα φυτώριά μας έχουμε όλες τις ποικιλίες μαρουλιού, το κανονικό χειμωνιάτικο μαρούλι, το σγουρό πράσινο, το σγουρό κόκκινο (Λόλα), καθώς επίσης και πλήθος άλλων «πράσινων » λαχανικών, όπως αντίδι, σταμναγκάθι, ιταλικό ραδίκι, ήμερο ραδίκι, σέσκουλο κ.α.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Οι αποστάσεις φύτευσης συνήθως είναι 25 εκ το ένα από το άλλο. Ο κηπουρός λοιπόν, πρέπει να αναλάβει δράση και να αναλάβει την φροντίδα του λαχανόκηπου. Χρειάζεται ελαφρύ σκάλισμα, τακτικό πότισμα και προσοχή στα μασητικά έντομα, όπως ακρίδες ή κάμπιες, που θεωρούν το μαρουλάκι  άριστο μεζέ! Για την αντιμετώπιση αυτών των εχθρών, υπάρχουν, πέρα των κλασσικών χημικών σκευασμάτων, και σκευάσματα βιολογικής καταπολέμησης, με ελάχιστη ή καθόλου υπολλειματικότητα. Ανά διαστήματα μαζεύετε τα εξωτερικά φύλλα και τα βάζετε στην σαλάτα σας. Αν θέλετε συνεχή παραγωγή, τότε πρέπει να ανανεώνετε το λαχανόκηπό σας κάθε 2 έως 3 βδομάδες