Το Γκρέιπ Φρουτ ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών. Είναι δένδρο με μεγάλη παραγωγική ικανότητα, γρήγορης ανάπτυξης.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Το ύψος του δέντρου φτάνει τα 5 μέτρα, έχει πυκνό φύλλωμα που αποτελείται από σκούρα πράσινα ή γυαλιστερά φύλλα. Κατά την περίοδο ανθοφορίας, στους άξονες των φύλλων φύονται μεγάλα άσπρα άνθη. Τα πέταλά τους μοιάζουν με της πορτοκαλιάς, αλλά είναι μεγαλύτερα. Ο καρπός είναι κίτρινου χρώματος όταν ωριμάσει και στο μέγεθος είναι μεγαλύτερος από αυτόν της πορτοκαλιάς. Πάντως το μέγεθος του ποικίλει ανάλογα με το είδος και τις συνθήκες καλλιέργειας, Η σάρκα του έχει κίτρινο, ροζ ή κόκκινο χρώμα, ανάλογα με την ποικιλία είναι μαλακή και χυμώδης και η γεύση της είναι γλυκόξινη. Η φλούδα είναι λεία και η γεύση της είναι έντονα πικρή.

Το γκρέιπ-φρουτ έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, και είναι 3ο σε περιεκτικότητα στη συγκεκριμένη βιταμίνη μετά το πορτοκάλι και το λεμόνι. Τρώγεται σκέτο ως φρούτο, αν και περισσότερο καταναλώνεται σε χυμούς και συνήθως με την προσθήκη και άλλων φρούτων. Είναι πολύ καλό στη μείωση της χοληστερίνης και στο κάψιμο του περιττού λίπους  γι αυτό και χορηγείται σε πολλές δίαιτες.

Ποικιλίες που διαθέτουμε:

  • Γκρέιπ Φρουτ με κόκκινη σάρκα (Red Star). Έχει χαρακτηριστική κόκκινη σάρκα και ο χυμός του δεν πικρίζει.
  • Γκρέιπ Φρουτ με κίτρινη σάρκα (Φράπα). Έχει σάρκα με το κλασσικό κίτρινο χρώμα, ο χυμός του οποίου πικρίζει ελαφρώς.
Όλα τα καρποφόρα δένδρα μας και εσπεριδοειδή είναι ελεγμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και διαθέτουν όλα τα απαραίτητα Φυτοϋγειονομικά Διαβατήρια.